Javne službe

Novo vozilo za vatrogasce

Vozni park Dobrovoljno vatrogasnog društva Bajina Bašta podmladjen je novim vozilom za gašenje požara. Pomoć u vidu terenskog vozila i 15 naprtnjača stigla je iz lokalne samouprave, a kako kažu vatrogasci spasioci to će im svakako pomoći u gašenju požara na otvorenom prostoru.

Dobrovoljno-vatrogasno društvo trenutno raspolaže sa četiri vatrogasna vozila i kako kaže Miloš Stamenić iz DVD, ovo vozilo će im koristi za nepristupačne terene.

“Ovo vozilo će biti od velike pomoći našim vatrogascima imajući u vidu povećan broj požara od početka godine. Naša opština je razudjena, treba pokriti svaki deo i iz tog razloga ovo vozilo je bilo preko potrebno našim vatrogascima”, kazao je Miloš Stamenić iz dobrovoljno-vatrogasnog društva.

Dodao je da je vatrogasna jedinica imala potrebu za jednim terenskim vozilom koje će biti od izuzetnog značaja za pristup terenima i za pomoć profesionalnim vatrogasnim jedinicama.

“Želim da napomenem da će se saradnja izmedju lokalne samouprave i dobrovoljno-vatrogasnog društva nastaviti i to će nam svakako značiti kako bi mogli blagovremeno reagovati kada su u pitanju požari na otvorenom, a sa lepim vremenom oni su sve učestaliji“, ističe Stamenić.

Dodaje da u narednom periodu očekuju da se broj članova dobrovoljnog vatrogasnog društva proširi tako da će im trebati još opreme.

Podsetimo, konkursom koji je respisao MUP, predvidjena su još dva mesta za vatrogasce spasioce.

 

Ovaj članak je pročitalo 772 posetilaca portala!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.