Novak Đoković Fondacija i The Human Safety Net otvorili Centar za roditelje u Užicu

U okviru programa “Podrška, NE perfekcija“ (PNP) Novak Đoković Fondacija danas je u Užicu otvorila Centar za roditelje pri PU Užice. Centri, u kojima će se održavati PNP radionice vođene od strane obučenih facilitatora, predstavljaju jedinstven projekat koji se u Srbiji realizuje po prvi put. Svrha centara je da se roditelji i staratelji dece uzrasta do šest godina dodatno osnaže kako bi se što bolje starali o svojoj deci i stvorili mrežu međusobne podrške. Sredstva su obezbeđena od strane projekta „Proširi uticaj“, inovativne višegodišnje strategije The Human Safety Net a koja za cilj ima širenje društvenog uticaja na najugroženije porodice i odgovorne preduzetnike. Planirano je da tokom 2021. i 2022. širom Srbije bude otvoreno 15 ovakvih centara.

“Naš novi centar u Užicu biće važno mesto okupljanja i edukacije roditelja i staratelja, zbog toga smo mi u Novak Đoković Fondaciji sa našim dugogodišnjim partnerima iz Generali osiguranja Srbija izuzetno ponosni na ovo ostvarenje. Upravo su podrška i obrazovanje koje će im biti pruženi u ovom lepom prostoru kroz posebne radionice programa, ključni u procesu njihovog daljeg osnaživanja i uticaja na odrastanje njihove dece i radujemo se svim uzajamnim pozitivnim iskustvima i doživljajima koja nas očekuju,” izjavila je ovim povodom Maja Kremić, nacionalna direktorka Novak Đoković Fondacije.

“Podrška, toplina, iskrenost, neposrednost i međusobno uvažavanje su noseće vrednosti naših radionica i prirode odnosa sa roditeljima ostvarenih kroz njihov rad. Od 2017. godine, radionice programa predstavljaju mesto susretanja roditelja i staratelja, gde se razmenjuju lična iskustva i stvara mreža podršle. Diskutujući o različitim temama, poput discipline, neprihvatljivog ponašanja i upravljanja osećanjima, oni jačaju svoje kapacitete kako bi izgradili konstruktivniji i podsticajniji odnos sa svojom decom. Od danas širimo našu misiju i na Užice i posebno smo
radosni zbog toga“ – istakla je Smiljana Grujić, glavna programska menadžerka Novak Đoković Fondacije.

“U okviru inicijative Generali grupe koja nosi naziv The Human Safety Net, već tri godine podržavamo rad našeg partnera Novak Đoković Fondacije i njen program „Podrška, NE perfekcija. Dodatna sredstva omogućiće nam da, kroz Centre za roditelje, damo podršku još većem broju roditelja i staratelja širom zemlje, pružimo im stručnu pomoć, ali i mesto na kojem će moći da razmene iskustva i izazove sa kojima se svakodnevno susreću. Verujemo da ćemo edukacijom i osnaživanjem roditelja i staratelja deci obezbediti srećnije odrastanje i bolje šanse za budućnost“, dodao je Siniša Vujović, direktor koordinator za neživotna osiguranja Generali osiguranja Srbija.

“U ovom Centru za roditelje, otvorenom zahvaljujući Novak Đoković Fondaciji, The Human Safety Net-u i Gradu Užicu, gde će se odvijati program ’’Podrška, NE perfekcija’’, naši roditelji dobiće priliku da na ovom mestu razmene svoja iskustva i prošire saznanja o izazovima roditeljstva. Ovim će se dosadašnja ostvarena saradnja proširiti i produbiti u interesu svih – dece, roditelja i zaposlenih. Ovo će biti mesto okupljanja roditelja i posle završenog projekta, a kroz saradnju sa ustanovama i organizacijama iz lokalne zajednice, naša ustanova će pružati različite vidove podrške porodicama dece predškolskog uzrasta“, zaključila je Veselinka Jovanović, direktorka PU Užice.

Planirano je da program “Podrška, NE perfekcija“ do kraja 2023. godine obuhvati još 2.800 roditelja i skoro 5.600 dece, uz blisku saradnju sa državnom i lokalnom upravom.

Ovaj članak je pročitalo 146 posetilaca portala!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.