“Nisu svi invaliditeti vidljivi“

Savez udruženje za pomoć mentalno nedovoljno razvijenim osobama MNRO Srbije danas obeležava 60 godina postojanja i rada. U godini jubileja udruženje sprovodi kampanju “Nisu svi invaliditeti vidljivi“.

U okviru obeležavanja kampanje danas su članovi udruženja izašli na ulicu kako bi sugradjanima podelili radove koji su nastali nastali na radionicama (razni ukrasni i upotrebni predmeti), kao i informativne brošure.

“Ono što je za mene poražavajuće jeste, da obeležavamo 60 godina postojanja, a pričamo o vidljivosti. Nekako mi se čini da smo mi kao udruženje koje postoji i funkcioniše od 2006. godine postali vidljivi. Medjutim, mislim da se vidljivost pre svega ogleda kroz zakone koji su izglasani, Zakon o inkluziji i zapošljavanju osoba sa invaliditetom, jer kroz te zakone treba da pogledamo da li smo zaista u sistemu vidljivi, da li su dobro procenje njihove potrebe i mogućnosti i da li smo na kraju dobili socijalnu inkluziju“, izjavila Olivera Djurović ispred Dnevnog boravka “San“

Inače, MNRO je krovna organizacija koja okuplja 53 udruženja iz cele Srbije. Zajednički cilj je unapređenje prava i položaja osoba sa smetnjama u razvoju i njihovih porodica, i svakom zajedničkom ili pojedinačnom aktivnošću udruženje se trudi da doprinese ostvarenju tog cilja.

Pored Bajine Bašte kampanja će biti realizovana u Aleksandrovcu, Aleksincu, Aranđelovcu, Brusu, Vračaru, Valjevu, Jagodini, Čukarici, Zvezdari, Ivanjici, Kladovu, Negotinu, Novom Pazaru, Starom Gradu, Leskovacu, Topoli, Priboju, Pirotu, Nišu i Vranju.

Ovaj članak je pročitalo 811 posetilaca portala!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.