Protivgradni strelci dobili novčanu nagradu

Protivgradni strelci sa teritorije opštine Bajina Bašta, spremno su dočekali početak sezone odbrane od grada, spremni da deluju i tako spasu voće i povrće od eventualnih nepogoda.

Vidan Vukosavljević iz bajinobaštanskog sela Lještansko ovim poslom bavi se skoro 20 godina. Kaže da posao nije težak, ali zahteva odgovornost.

“Šest meseci koliko traje sezona odbrane od grada, vi mora da ste prisutni tu kod kuće, jer nikada ne znate kada će vas pozvati da idete na stanicu i dejstvujete“, kaže Vukosavljević.

U proseku se ispali osam raketa tokom sezone, a nekada i više u zavisnosti od vremenskih uslova. Ističe, da je za ovako odgovoran posao, naknada koju dobijaju od RHMZ mala i iznosi svega 4.000 dinara, te da je to razlog zbog čega ljudi neće da prihvate ovaj posao.

Podsetimo, Opštinsko veće Opštine Bajina Bašta je na sednici održanoj 6. aprila, donelo odluku o nagrađivanju protivgradnih strelaca u protivgradnim stanicama.

Novčanim iznosom od 36.000 dinara nagradjeni su bračni parovi Popadić iz Zaovina, Bogdanović iz Rastišta, Rabasović sa Kaludjerskih bara, Stevanović iz Gvosca, Vukosavljević iz Lještanskog, Petrović iz Dobrotina, Djuričić iz Zlodola i Filipović iz Zaglavka.

U Srbiji je 15. aprila počela sezona odbrane od grada, koja će trajati sve do polovine oktobra.

Ovaj članak je pročitalo 42 posetilaca portala!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.