Javne službe

Ministarka Darija Kisić u poseti Bajinoj Bašti

Ministarka za brigu o porodici i demografiju Darija Kisić posetila je Opštinu Bajina Bašta gde je razgovarala sa  rukovodstvom Opštine, a zatim obišla i dečiji vrtić “Neven“.

Ministarka je sa predsednicom Opštine Vesnom Djurić razgovarala o merama koje će doprineti da se zaustavi negativan trend stope nataliteta. Istakla je, da je Bajina Bašta primer dobre prakse pružanja podrške porodicama.

“Razgovarali smo o tome kako poboljšati demografsku sliku u ovom delu naše zemlje jer nažalost i opština Bajina Bašta se susreće sa fenomenom depopulacije i starenjem stanovništva. Svake godine se rodi manje od 200 beba na području bajinobaštanske opštine i moramo raditi na tome da nas bude više. Želim svakako da pohvalim čelnike ove opštine za mere pronatalitetne politike koje sprovode, a to je pre svega finansijska podrška nakon radjanja deteta kao i mnoge druge podsticajne mere kada je podrška roditeljstvu u pitanju“, rekla je Kisić.

Poručila je, da je cilj Ministarstva da se rađa sve više dece širom Srbije i da su lokalne samouprave najznačajniji partneri za ostvarenje tog cilja.

“Obišli smo predškolsku ustanovu i videli da se radi na proširenju postojećih kapaciteta, tako da se nadamo da će i to biti pozitivan podstrek da nas i u ovoj opštini bude što više i da se što više beba radja“ istakla je ministarka Kisić.

Predsednica Opštine Vesna Djurić je navela da je ovo značajna poseta za opštinu Bajina Bašta

“Razgovori su se ticali populacione politike i nataliteta. Mi se trudimo na različite načine da to poboljšamo u našoj opštini. Sa ministarkom smo razgovarali o različitim projektima sa kojima ćemo konkurisati kod Ministarstva za brigu o porodici, tako da se nadam značajnom pomaku u našoj saradnji“, kaže Djurićeva.

Ovaj članak je pročitalo 322 posetilaca portala!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.