AkcijeOsnovna

Poklon paketići za djake u Jasikovicama

Podela novogodišnjih paketića nastavljena je danas u Osnovnoj školi u Jasikovicama, podno planine Tare.

U specijalnoj ulozi Deda Mraza našao se humanitarac Milenko Šuša sa Tare, koji je obezbedio poklon-paketića, za učenike  ove škole. Deca su danas imala razlog više da se raduju novogodišnjim čarolijama i da im Nova godina i Božić proteknu uz puno osmeha.

“Ja lično nisam išao u ovu školu, ali sam želeo da obezbedim paketiće za ovu decu i da na neki način pomognem školi prema svojim mogućnostima. Želeo bih da što više dece imamo u ovoj školi, i da nam sela oživljavaju“, rekao je Šuša.

 

Paketiće je dobilo dvoje dece predškolskog uzrasta i petoro dece trećeg i četvrtog razreda, koliko ih trenutno i pohadja školu u Jasikovicama.

“Prošle godine škola je dobila donaciju u vidu novčanih sredstvava, koja smo iskoristili za kupovinu ulaznih vrata. Inače novac je stigao od naše sugradjanke Katarine, kojoj ovo nije prvi put da pomaže našu školu. Moram da naglasim da smo od nje takodje dobili računare i računarsku opremu, i da svaki put kada nas poseti uruči poklon paketiće deci. Stevan Ješević naš pisac takodje često nas poseti“, kaže učiteljica Katarina Radovanović i dodaje da je svaka vrsta pomoći dobro došla.

Roditelji kažu da su zadovoljni nastavom i pažnjom koja se poklanja deci.

“Podsećam da je ovo jedina škola u NP Tara koja još uvek radi i koja ima dece. Apelujem na meštane da decu upisuju u ovu školu u Jasikovice i na preduzeća da pomognu školi. Selo je naseljeno i ima dosta omladine“, kaže Mira Spasojević

Istureno odeljenje Osnovne škole „Rajak Pavićević“ u Jasikovicama u narednoj školskoj godini, upisaće još dva djaka prvaka, dok će pripremnim predškolskim programom biti obuhvaćeno takodje, još dvoje dece.

 

Ovaj članak je pročitalo 1358 posetilaca portala!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.