InfoPanoramaZajednica

Medjumesni prevoz putnika od 4. maja, gradski od 8. maja

Na održanoj telefonskoj sednici Štaba za vanredne situacije donet je zaključak na osnovu Odluke Vlade Republike Srbije u kome se kaže da medjumesni prevoz putnika u drumskom saobraćaju kao i regionalnom i daljinskom prevozu u železničkom saobraćaju počne 4. maja.

Gradski i prigradski prevoz putnika u drumskom i železničkom saobraćaju počeće 8. maja.

Kako se dalje navodi, jedinice lokalne samouprave su dužne da prevoz putnika organizuju uz poštovanje svih mera prevencije, sprečavanja širenja i smanjenja rizika bolesti COVID-19.

Pružaoci stanične usluge na autobuskim i železničkim stanicama moraju primeniti preventivne mere kojima se osigurava bezbednost zaposlenih i bezbednost putnika u šta spada obavezna dezinfekcija svih prostorija autobuske i železničke stanice i opreme. Takodje, neophodna je upotreba zaštitnih sredstava maski i rukavica, obavezno merenje temperature putnicima u skladu sa posebnim planom mera koje su sastavni deo akta o proceni rizika a koji upravljač autobuske odnosno železničke stanice donosi u skladu sa zakonom i propisima iz oblasti bezbednosti i zdravlja na radu.

Ovaj članak je pročitalo 1061 posetilaca portala!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.