MedijiPanoramaZajednica

Medijska pismenost u digitalnom svetu

Agencija UN za rodnu ravnopravniost i osnaživanje žena zajedno sa populacionim fondom UN zajedno i Kancelarijom za mlade Bajina Bašta, a uz podršku italijanske ambasade, sprovodi trening u okviru vršnjacke podrške mladima gde se razgovara o medijskoj pismenosti.

Ovo je jedan od šest treninga koji se trenutno sprovode u Srbiji, a koji ima za cilj osnaživanje mladih da više razmišljaju i zagovaraju o raznim temama koje se tiču ljudskih prava, od rodne ravnopravnosti, medijske pismenosti i zaštite životne sredine.

– Uglovnom su teme koje mlade na nivou lokalne zajednice najviše zanimaju, a što se pokazalo kroz upitnik koji su naši članovi savetodavne grupe mladih UN sproveli. Po završetku treninga grupa mladih iz Bajine Bašte će osmisliti nekoliko inicijativa koje će imati za cilj podsticanje lokalne zajednice i mladih u lokalnoj zajednici da malo više razmišljaju i da lobiraju za razne teme koje se odnose na medije, medijsku pismenost i način medijskog izveštavanja ne samo o mladima nego o ljudskim pravima uopšte i da na taj način motivišu i lokalnu zajednicu da obrati pažnju na ono što je mladima potrebno i teme koje najviše zanimaju mlade u Bajinoj Bašti- kaže Andrijana Čović iz Agencije UN za rodnu ravnopravnost i osnaživanje žena.

Dodaje da je na treningu prisutno oko 20 mladih uzrasta od 15 do 25 godina.

– Ideja je da danas kroz otvoren razgovor pokrenemo teme da im prenesemo znanje i vestine koje će im biti korisne za dalje. Kancelarija za mlade je velika podrška i ono što mi vidimo jeste, da je dobra konekcija izmedju kancelarije i mladih Bajine Bašte. Ono što je bitno jeste, da aktivnosti koje započnemo imaju dobru održivost, tako da ova grupa od 20 mladih  ljudi jeste, neko od koga očekujemo da će u narednom periodu  pokrenuti neke dobre inicijative u BB – zaključuje Čovićeva.

Ovaj članak je pročitalo 3496 posetilaca portala!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.