Konkurs za pomoć razvoju turizma

Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija raspisalo je konkurs za dodelu kreditnih sredstava za podsticanje kvaliteta turističke ponude u oblasti turizma. Pravo da konkurišu imaju privredna društva i fizička lica koja se bave turizmom, kao i poljoprivredna gazdinstva upisana u registar poljoprivrednih gazdinstava.

Minimalni iznos odobrenih kreditnih sredstava za poljoprivredna gazdinstva, preduzetnike i mikro pravna lica je 500.000 dinara, a za ostala privredna društva  je 2.000.000 dinara.

Kreditna sredstva se mogu koristiti za finansiranje osnovnih  i trajnih obrtnih sredstava. Učešće kreditnih sredstava u projektu ne može biti veće od 50% ukupne vrednosti projekta. Kreditna sredstva realizuju se preko Fonda za razvoj sa kamatnom stopom od 1% na godišnjem nivou, uz valutnu klauzulu.

Rok otplate dodeljenih kreditnih sredstava je do 72 meseca po isteku odložnog roka koji traje 12 meseci. Računa se od dana prvog povlačenja kreditnih sredstava, osim za ”green field” investicije kojima se finansira izgradnja turističke infrastrukture i suprastrukture, za koje odložni rok traje 24 meseca i računa se od prvog povlačenja kreditnih sredstava.

Rok za podnošenje zahteva je 1. septembar tekuće godine. Krajnji rok za dostavljanje dopuna zahteva je 1. oktobar tekuće godine

Ovaj članak je pročitalo 516 posetilaca portala!

Facebooktwitter

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.