Rolomatik donirao ultrazvučni pregled dojki

Sa ciljem da se predupredi razvoj bolesti i potencijalna bolest otkrije na vreme, kroz obavljanje prevetivnih pregleda, Dom zdravlja u Bajinoj Bašti u proteklom periodu obezbedio je besplatan ultrazvučni pregled dojki kod žena. Samo u proteklih mesec dana, u okviru skrining programa u Domu zdravlja pregledano je preko 300 žena sa teritorije opštine Bajina Bašta. Kod šest njih dijagnostikovana je bolest u ranoj fazi, kaže direktorka Doma zdravlja Lidija Šarac.

“S obzirom da u Domu zdravlja u Bajinoj Bašti nema radiologa, angažovali smo radiologa iz Užica koji je dolazio subotom i nedeljom kako bi obavljao ultrazvučni pregled dojki kod žena. Sve to omogućili smo uz pomoć Predraga Jovanovića direktora i vlasnika firme Rolomatik, kome želim ovom prilikom da se zahvalim u ime svih pregledanih žena, u ime grada i Doma zdravlja. Kod žena kod kojih je bolest dijagnostikovana, svakako će na vreme dobiti odgovarajuću terapiju i na vreme rešiti problem koji je u ovom slučaju rešiv. Ono što me posebno raduje jeste, da je odziv žena bio izuzetno veliki“, rekla je dr Šarac i dodala da je preventivni rad nešto na šta će staviti akcenat i u narednom periodu.

Pored skrining pregleda dojki, već u prvoj polovini janurara u planu je da se sprovede skrining pregled debelog creva. Takodje, u planuje je da se radi i skrining na depresije.

“Ovom prilikom bih pozvala i sve ostale privrednike koji žele da nam pomognu, jer u ovom trenutku ne postoji drugi način da organizujemo skrining preglede. Svaka pomoć ljudi dobre volje nam je i te kako dragocena. Istovremeno bih se zahvalila svim ljudima koji su na bilo koji način učestvovali u donacijama Domu zdravlja, jer je to u interesu pre svega pacijenata. Takodje, svim gradjanima želim da čestitam Novu godinu i Božić i da bude manje onih koji traže zdravstvenu pomoć“, kaže dr Šarac

Ove godine namera im je bila da osnaže žene da preuzmu zdravlje u svoje ruke, te da ne čekaju da obole pa tek onda pođu na pregled. Kampanjom se želi podići svest žena da vode  računa o sebi – preventivno i na vreme.

Ovaj članak je pročitalo 1034 posetilaca portala!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.