MedijiPanorama

Koalicija za slobodu medija: Zajedno za slobodne medije

Sloboda medija predstavlja temelj demokratskog društva i ključnu kariku u očuvanju slobode izražavanja. Nažalost, poslednjih godina svedoci smo sve učestalijeg pritiska na novinare i medijske profesionalce koji hrabro nastoje da obaveste javnost istinom i objektivnim informacijama.

Napadi, pretnje i javno blaćenje novinara postali su učestala pojava, čime se direktno ugrožava sloboda izražavanja i pravo gradjana na istinite informacije. Dugogodišnje urušavanje medijskih sloboda ostavlja duboke posledice na društvo u celini, dovodeći do polarizacije, dezinformacija i nedostatka transparentnosti.

Važno je da kao društvo pružimo podršku medijskim profesionalcima u njihovoj borbi za slobodu izražavanja. Otpor prema gušenju slobode medija mora biti zajednički cilj svih nas, jer samo tako možemo očuvati demokratske vrednosti, poručuje Koalicija za slobodu medija

Svaki gradjanin ima pravo da se informiše iz pouzdanih izvora, da podrži nezavisno novinarstvo i da se aktivno zalaže za očuvanje slobode medija. Borba za slobodne medije nije samo borba novinara, već borba svih nas za transparentniju budućnost

neka nam Svetski dan slobode medija bude podsetnik da je sloboda izražavanja neprocenjivo blago koje moramo čuvati i braniti svm raspoloživim sredstvima. Smo u slobodnom društvu, sa slobodnim medijima, možemo ostvariti istinsku demokratiju i napredak za sve nas, zaključak je Koalicije za slobodu medija.

Ovaj članak je pročitalo 94 posetilaca portala!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.