Kulturoskop

Karavan kulture govora u Bajinoj Bašti

U organizaciji Udruženja „Izražajnost“, uz podršku Ministarstva omladine i sporta, nastavlja se jedinstveni Karavan kulture govora „Progovori da vidim ko si“. Nakon sedam gradova koji su uzeli učešće prošle godine, ove godine Karavan obilazi još šest gradova. Prvi u 2022. je Bajina Bašta u kojoj će se u periodu 23-25. maja održati radionice za mlade.

Srednjoškolci i studenti imaće priliku da kroz interaktivan pristup ovladaju dobrim govornim navikama i tako razviju usmeni izraz i izlagačku pismenost, jednu od najvažnijih socijalnih veština u 21. veku. Čime god da se bavimo, važno je da umemo jasno, glasno i izražajno da predstavimo svoje ideje i talente.

U toku radionica mladi će sa stručnjacima iz oblasti dikcije i komunikologije unapređivati: razgovetnost, raznovrsnu upotrebu reči, dinamiku, govor tela, tehnike za suočavanje sa tremom.

U toku procesa obuke učesnici će naučiti:
– Na koji način unapređivanje kulture govora neguje srpski jezik,
– Kako da govore na artikulisan, razložan, dinamičan način,
– Kako da eliminišu loše govorne navike,
– Kako da ono što izgovaraju bude zanimljivo i slikovito.

Proces rada podrazumeva interaktivna predavanja i praktične vežbe. Stečene veštine i znanja mogu se primeniti prilikom odgovaranja na času, polaganja ispita, prezentovanja u sklopu školskih i fakultetskih obaveza, kao i tokom razgovora za posao, pri snimanju video snimaka, uopšte u svim situacijama koje podrazumevaju usmeni izraz.

Karavan kulture govora „Progovori da vidim ko si“ će nakon Bajine Bašte obići još pet gradova u Srbiji.

Ovaj članak je pročitalo 330 posetilaca portala!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.