Javni poziv za 18.000 nezaposlenih

Nacionalna služba za zapošljavanje raspisala je 13 javnih poziva, putem kojih će kroz direktnu finansijsku podršku poslodavcima i nezaposlenim licima biti uključeno više od 18.000 nezaposlenih lica. Za ove namene opredeljeno je 5.750.000.000 dinara, od čega se 550.000.000 dinara izdvaja za osobe sa invaliditetom.

Kao i prethodnih godina težište će biti na mladima do 30 godina starosti bez završenog srednjeg obrazovanja, starijima od 50 godina, Romima, osobama sa invaliditetom, dugoročno nezaposleniim licima, korisnicima novčane socijalne pomoći i žrtvama porodičnog nasilja.

Većina javnih poziva biće otvorena do 30. novembra, dok je rok za podnošenje zahteva namenjene osobama sa invaliditetom do 31. decembara.

Javni poziv za dodelu subvencija za samozapošljavanje biće otvoren do 17. maja, a rok za podnošenje zahteva potencijalnih izvođača javnih radova ističe 10. maja.

Zahtevi za učešće u merama aktivne politike zapošljavanja podnose se nadležnim organizacionim jedinicama Nacionalne službe za zapošljavanje, prema mestu rada lica ili sedištu poslodavca, putem pošte ili elektronskim putem.

Sve informacije dostupne su u svakoj organizacionoj jedinici i na sajtu www.nsz.gov.rs

Ovaj članak je pročitalo 1383 posetilaca portala!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.