PanoramaZajednica

Izdati lokacijski uslovi za tunel Kadinjača

Prema rečima koordinatora projekta “Tunel Kadinjača” Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastructure izdalo je Lokacijske uslove za projekat tunela.

– Ovo je važan i jedan od poslednjih koraka u proceduri pre ugovaranja izgradnje tunela. Projekat narednih dana predajemo Državnoj revizionoj komisiji. Kada ovo stručno telo da saglasnost na projekat pokrećemo postupake ekspropijacije zemljišta na trasi i pregovore sa Vladom i Ministarstvom o realizaciji projekta kroz „Žuti Fidik“ paket. Nadamo se da ćemo pre nove godine dobiti potrebne državne saglasnosti i novac za eksproprijaciju.  – rekao je za Drina info Marković

Ivan Marković naglašava da je neophodno da se sve političke strukture, kako iz Bajine Bašte tako i iz Užica, aktivno uključe u realizaciju projekta i dodaje da to za sada nije slučaj.

– Ono što nam treba sada je da se kompletna politička elita u Bajinoj Bašti i gradu Užicu uključi u lobiranje za izgradnju ovog najznačajnijeg infrastrukturnog projekta za naš region. Nažalost taj vid angažovanja ključnih političkih faktora za sada izostaje.  Značaj tunela Kadinjača je izuzetno veliki kako za opštinu Bajina Bašta i grad Užice tako i kao državni projekat i najbrža horizontalna veza Republike Srpske i centralne Srbije. Region Podrinja će izgradnjom tunela biti lako dostupan sa svih državnih puteva iz centralne Srbije a autoputevi u izgradnji, „Miloš Veliki“ i „Moravski koridor“ će dobiti brzu i bezbednu vezu. – završava Marković.

Ovaj članak je pročitalo 1526 posetilaca portala!

One thought on “Izdati lokacijski uslovi za tunel Kadinjača

  • Onaj ko je crtao projekat nema pojma ni o čemu, samo je nacrtao dve crvene linije sa tri mosta i tunelom, uopšte nije pogodio put Užice – Bajina Bašta, kao da je ovo vojvodina pa pravo preko brda i kuća

    Reply

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.