Iz jezera Perućac izvučeno 700 kilograma otpada

Kompanija Henkel koja je jedan od vodećih proizvodjača kućne hemije i kozmetike u Srbiji, u okviru projekta “Volim reku, a ti?“, u saradnji sa Savezom organizacija podvodnih aktivnosti Republike Srbije organizovala je akciju čiscenja jezera u Perućcu i tom prilikom izvukla više od 700 kilograma otpada.

“U saradnji sa našim partnerom SOPAS, već četvrtu godinu zaredom čistimo reke, jezera i priobavlja istih, sa ciljem da budemo odgovorni prema prirodi, koja nam pruža sve što nam je potrebno za život. Veoma nam je stalo da i buduće generacije uživaju u prirodnim lepotama istog, te se zalažemo za čišćenje i konstantno održavanje“, izjavila je direktorka marketinga kompanije Henkel Milica Šljivančanin.

 

Projekat „Volim reku, a ti?” sprovodi Henkelov poslovni sektor Consumer Brands u sklopu kampanje „Promena počinje od nas“, a ove godine biće uklonjen otpad sa šest lokacija širom Srbije.

“Zajedno sa kompanijom Henkel Srbija postižemo izvanredne rezultate u okviru ovog projekta. Osim što pozitivno utičemo na zaštitu životne sredine, svojim primerom pokrećemo i druge da više vode računa o očuvanju vodenih bogatstava naše zemlje. Verujem da će ovaj projekat još dugo da se realizuje, budući da je od izuzetnog značaja za sve nas“, izjavila je Božana Ostojić, predsednica Saveza organizacija podvodnih aktivnosti Republike Srbije.

Ovaj članak je pročitalo 89 posetilaca portala!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.