ŠkolaSrednja

Gimnazijalci drugi na EduGejming konkursu

Gimnazija “Josif Pančić“ iz Bajine Bašte našla se medju tri pobednička rada EduGejming konkursa za nastavnike i učenike  na temu podučavanja kroz video igre, koji se održava u sklopu manifestacije “Maj mesec matematike“, a koji Centar za promociju nauke organizuje 11. godinu zaredom. Gimnazijalci su zajedno sa profesorkom Jelenom Stojkanović predstavili edukativnu igru “Mata Mapa“, u kojoj su kombinovali matematiku i geografiju.

“Deluje da je jako zabavno i mi sami smo pokušavali da igramo sa ne toliko uspeha i pored toga što je zabavna i izazovna, a što i jeste zapravo cilj koji želimo da postignemo kroz sve ove STEM oblasti i način angažovanja kroz školu“, kaže Katarina Stekić savetnica pri centru za medjunarodnu saradnju u Centru za promociju nauke.

Od 51 pristigle prijave, izabrana su tri najkreativnija videa.

“Nadam se da će vam projekat omogućiti da se više bavite STEM projektima i da razvijate veštine koje vas zanimaju. Žao mi je što učenici koji su i učestvovali u projektu neće imati priliku da koristite ovaj 3D štampač, zbog odlaska na dalje školovanje, ali su omogućili deci koja tek dolaze, da imaju priliku da se bave i nekim drugim vannastavnim aktivnostima“ izjavila je Danijela Vučićević iz Centra za promociju nauke.

Najbolji timovi su predstavljeni na manifestaciji M3.

Ovaj članak je pročitalo 504 posetilaca portala!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.