Srednja

Gimnazija pobednik na konkursu “Digitalna ekspedicija“

U okviru Inicijative za novu medijsku i digitalnu pismenost, sredinom aprila je otvoren konkurs pod nazivom “Digitalna Ekspedicija – Izazov 2021“, sa ciljem povećanja nivoa digitalne pismenosti učenika osnovnih i srednjih škola u Republici Srbiji. Projektni tim Gimnazije “Josif Pančić“ iz Bajine Bašte pobednik je na takmičenju za učenike i nastavnike osnovnih i srednjih škola pod nazivom Digitalna ekspedicija.

Među 171 pristiglom prijavom iz 106 škola sa teritorije 80 gradova i opština iz Republike Srbije, ideja projektnog tima gimnazije se našla među pet pobedničkih.  Njena realizacija i implemetacija će biti podržana u iznosu od 113. 000 dinara.

Projektni tim koji su činili mentori Rada Tadić i Ivona Cvetkovski i učenici Jovan Pavlović,  Lazar Vukosavljević, Dijana Novaković, Lazar Gložanski i  Luka Jovanović je na konkursu aplicirala sa svojom projektnom idejom Okupi HosTim. Zadatak je bio da se osmisli idejni projekat za kreiranje otvorenog obrazovnog resursa (veb-sajt, tekst, video- igra, aplikacija za mobilne uređaje i slično ), koji se može koristiti kao pomoćni nastavni materijal u cilju povećanja digitalne pismenosti učenika, ali i opšte populacije.

Kako su saopštili učesnici konkursa, sada predstoji realizacija ideje tokom koje će osim finansijske imati i mentorsku podršku eksperata u ovoj oblasti.

“Digitalna ekspedicija – Izazov 2021“ je zajednička inicijativa Fondacije Propulsion Fond, Inicijative Digitalna Srbija, Zavoda za unapređivanje obrazovanja i vaspitanja (ZUOV) i Zavoda za vrednovanje kvaliteta obrazovanja i vaspitanja (ZVKOV), koja se realizuje u partnerstvu sa Američkom agencijom za međunarodni razvoj (USAID) u okviru projekta “Inicijativa za novi medijsku i digitalnu pismenost“.

Ovaj članak je pročitalo 577 posetilaca portala!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.