Baština

Foto konkurs “Ćirilica uvek sa mnom“

U cilju promocije ćirilice, srpskog jezika i pisma manifestacija Ćirilična baština organizuje foto-konkurs pod nazivom “Ćirilica uvek sa mnom“. Ideja je da se na kreativan način kroz fotografiju afirmiše ćirilica, lepota našeg jezika i pisma ali i potreba za stalnim korišćenjem ćirilice.

Organizatori pozivaju učesnike da puste mašti na volju, koriste i fotografišu ćirilicu i šalju lepe slike na konkurs.Fotografiju sa prijavom potrebno je poslati na e-poštu: cirilicnabastina@gmail.com sa naznakom za foto-konkurs.

Izbor najboljih fotografija vršiće se glasanjem na društvenoj mreži Fejsbuk i ocenjivanjem od strane stručnog žirija. Glasanje od strane publike će biti organizovano na zvaničnoj FB stranici Ćirilične baštine po principu jedno svidjanje na fotografiji = jedan glas.

Svi pristigli radovi će 13. maja biti objavljeni u zajedničkom albumu na stranici Ćirilične baštine, a zatim će početi glasanje za najbolje fotografije. Glasanje se završava 19. maja u 19 časova i tada će biti napravljen presek sviđanja na fotografijama – glasova, na osnovu čega će se dobiti tri najbolje slike po ocenama publike.

Autore najboljih fotografija očekuju diplome i poklon paketi Ćirilične baštine koji će biti uručeni u okviru programa manifestacije. Fotografije kojima se po oceni organizatora na najbolji način postigao cilj konkursa biće štampane i uz navođenje imena autora promovisane tokom trajanja programa 3. Ćirilične baštine.

Ovaj članak je pročitalo 609 posetilaca portala!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.