Akcije

Dvorište vrtića bogatije za 45 sadnica četinara

Povodom današnjeg Svetskog dana šuma u dvorištu dečijeg vrtića “Neven“ posađeno je 45 odraslih sadnica četinara. Sadnice su donacija JP Nacionalni park Tara, koje je ovu akciju ozelenjavanja organizovalo u saradnji sa dečijom ustanovom.

Saradnja vrtića i NP Tara traje dugi niz godina kroz edukativna druženja, a posebno u akcijama ozelenjavanja i pošumljavanja dvorišta, parkova i drugih javnih površina.

U edukativnom delu zaposleni u NP su govorili o značaju šuma za biodiverzitet i ekosistem, zaštitu životne sredine i značaju šuma kao pluća planete i nezaobilaznog činioca u sprečavanju negativnih klimatskih promena.

Kako se 80% površine NP Tara nalazi pod šumom radnici parka trude se da kroz akcije poput današnje istaknu ulogu i značaj šuma. U vezi sa tim danas i sutra u osnovnim školama u Kostojevićima i Rogačici održaće predavanje na temu svetskog dana šuma i svetskog dana voda koji se obeležava 22. marta, rekla je Milica Stanišić

Za obeležavanje Svetskog dana šuma simbolično je odabran 21. mart, početak proleća koji ujedno simbolizuje buđenje prirode i vegetacije, nov početak i večito obnavljanje života, podseća se u saopštenju “Srbijašume”.

Ovogodišnji moto Svetskog dana šuma “Zdrave šume za zdrave ljude”.

Ovaj članak je pročitalo 297 posetilaca portala!

One thought on “Dvorište vrtića bogatije za 45 sadnica četinara

  • Svaka cast divni ljudi!

    Reply

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.