Do sada vakcinisano više od 1000 gradjana

Prvu dozu vakcine u Bajinoj Bašti do sada je primilo 1460 gradjana, od početka imunizacije 20. januara, dok je 1000 gradjana završilo kompletan proces imunizacije. Od 11. februara kada je počeo drugi krug imunizacije vakcinisana je 371 osoba. Prema rečima v.d. direktorka Doma zdravlja Dušice Jovanović, vakcinacija je naišla na dobar odziv kod gradjana.

”Gradjani su motivisani da prime vakcinu da bi suzbili epidemiju. Medjutim, ljudi treba da shvate da vakcinacija ne znači opuštanje. Epidemiološke mere se i dalje moraju poštovati, pre svega nošenje zaštitnih maski”, rekla je dr Jovanović.

Vakcinacija se obavlja na dva punkta u dve smene u prostorijama medicine rada. U vremenu od 7 do 15 časova obavlja se revakcinacija gradjana drugom dozom vakcine, dok se vakcinacija radi u popodnevnim satima od 15 do 20 časova.

U kućnim uslovima vakcinišu se nepokretne osobe koje su se prijavile putem portala e-Uprave. Vakcinaciju u kućnim uslovima obavlja služba kućne nege i lečenja, a do sada je na taj način vakcinisano 54 osobe.

Gradjani još uvek mogu birati izmedju kineske i Fajzerove vakcine jer još uvek nije poznato kada će stići ruska vakcina jer je otežan transport.

”Ruska vakcina se transportuje na temperaturi od -70C tako da je potreban veći broj zainteresovanih gradjana da bi ona uopšte bila dopremljena u Bajinu Baštu”, navodi dr Jovanović.

Ovaj članak je pročitalo 492 posetilaca portala!

One thought on “Do sada vakcinisano više od 1000 gradjana

  • 19. фебруара 2021. at 12:45
    Permalink

    Transport na -70 stepeni bi trebalo da vazi za Fajzerovu, a ne rusku vakcinu!

    Reply

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.