Zajednica

Dijalogom do promena

U okviru projekta “Dijalogom do strateške brige o mladima na lokalu“, danas je održan prvi konsultativni sastanak na kome je jedna od tema bila izrada lokalnog akcionog plana Strategije za mlade, predstavljanje rezultata KZM i poteškoće sa kojima se mladi suočavaju na lokalu.

Plan je da se u toku 2023. godine uradi Strategija razvoja omladine na teritoriji opštine Bajina Bašta. Prema poslednjim podacima u Bajinoj Bašti ima 3.900 mladih uzrasta od 15 do 30 godina, što je za 1.200 manje u odnosu na popis iz 2011. godine, tako da je i to jedan od razloga zbog čega treba da više pričamo o problemima mladih i njihovom ostanku ovde.

“Jedan od glavnih problema jeste taj što mladi odlaze u veće gradove gde ostaju da li zbog posla ili fakulteta, a mi moramo da nadjemo rešenje kako zadržati mlade i kako ih stimulisati da se nakon studija vrate i ostanu ovde da žive“, kaže Petar Nešković iz KZM.

 

Ono o čemu se takodje danas razgovaralo jeste, oformiti radnu grupu koja će pripremiti i dati informacije za strateški dokument za mlade.

“Smatramo da samom izradom strateškog dokumenta i izdvajanjem sredstava od strane opštine za realizaciju aktivnosti možemo doprineti da mladi u Bajinoj Bašti imaju još bolje uslove za život i da aktivnosti koje su predstavili u dokumentu i realizuju“, kaže Džemaludin Paučinac predsednik nacionalne KZM.

U Srbiji trenutno postoje 132 Kancelarije za mlade.

Ovaj članak je pročitalo 742 posetilaca portala!

One thought on “Dijalogom do promena

  • ja

    sve mladi naprednjaci u kancelariji za mlade i podobni vlasti dobili poslove pa se sad oni brinu ya budu’nost i [to mladi neostaju u Bajinoj Ba[ti. Kad vide vas kako ste se lepo uvalili ujasle preko stranaka yato i be\e iy ba[te bolje pokrijte se i ‘utite

    Reply

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.