Birački spisak na uvid

Opštinska uprava izlaže na javni uvid deo biračkog spiska za područje Opštine Bajina Bašta za republički regerendum koji će se održati 16. januara. U vezi sa tim, gradjani Opštine Bajina Bašta mogu izvršiti uvid u birački spisak svakim radnim danom u vremenu od 7 do 16 časova i vikendom od 10 do 13 časova u kancelariji broj jedan Opštinske uprave.

Unošenjem jedinstvenog matičnog broja gradjani mogu proveriti da li su upisani u birački spisak i da li su upisani podaci tačni.

Uz zahtev za promene u biračkom spisku prilažu se potrebni dokazi.

Maloletna lica koja biračko pravo stiču najkasnije na dan održavanja referenduma 16. januara mogu izvršiti proveru ličnih podataka ili podneti zahtev za upis. Proveru ličnih podataka upisanih u birački spisak imaju i interno raseljena lica sa boravištem na teritoriji Opštine Bajina Bašta.

Gradjani mogu najkasnije do 25. decembra u ponoć podneti zahtev da se u birački spisak upiše podatak da će birač na predstojećim izborima glasati prema mestu boravišta u zemlji odnosno inostranstvu.

Uvid u birački spisak može se izvršiti i elektronskim putem na sajtu Ministarstva za državnu upravu i lokalnu samoupravu www.mduls.gov.rs, na sajtu Opštine Bajina Bašta www.bajinabasta.rs i Republičke izborne komisije www.rik.parlament.gov.rs.

Referendum na kojem će birači odlučivati o promeni Ustava u delu koji se odnosi na pravosuđe raspisan je za 16. januar.

Ovaj članak je pročitalo 269 posetilaca portala!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.