Bajina Bašta proglasila vanrednu situaciju

Na danas održanoj sednici Štaba za vanredne situacije doneta je odluka da se na teritoriji Opštine Bajina Bašta proglasi vanredna situacija zbog snega koji je izazvao probleme na elektroenergetskoj mreži što je uzrokovalo da već drugi dan zaredom pojedina sela nemaju struju.

U prekidu je devet dalekovoda, a 1.300 domaćinstava trenutno je bez električne energije.

Na niskonaponskoj mreži beleže se pojedinačni kvarovi. U prekidu je dalekovod Okletac polje i dalekovod za Jasik. Izvod dalekovoda Zlodol-Zaglavak je takodje bez napona. Bez napajanja su trenutno i Čamići, Jakalj, Jelovik, Cerje, Bačevci, Sjerač, Pridoli i Jagoštica i to su samo su neka od sela koja trenutno nemaju struju.

Polovina seoskih puteva je  zavejana i njima je nemoguće proći.

“Najkritičnije je u Jasiku, na Pašnoj Ravni, zaseok Konder u MZ Zaglavak, Vinčinoj vodi i delu MZ Solotuša gde smetovi dostižu visinu i do 1,70m. Problem su lokalni nekategorisani putevi. Podsetiću da su svi magistralni putevi drugog reda prohodni preko Kadinjače, Debelog brda, preko Tare. Iako imamo, želju, volju, finansijskih sredstava opet postoje prepreke koje se tiču donošenja odluka, što nam otežava rad na terenu. Uz pomoć užičkih Puteva danas ćemo očistiti put u MZ Zaglavak tako da ekipe električara mogu izaći na teren i uspostaviti nesmetano napajanje strujom. Takodje, preduzeće Standard će očistiti put u selu Jasik kako bi i tamo imali uredno napajanje električnom energijom. U delu MZ u Solotuši struje ima, ali je neprohodan put. Molim gradjane za strpljenje. Mi se borimo i prilagodjavamo terenu“, izjavila je predsednica Opštine Vesna Djurić dodajući da se nada da će sva domaćinstva u toku sutrašnjeg dana imati struju.

 

Ovaj članak je pročitalo 9044 posetilaca portala!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.