BaštinaJavne službe

Bajina Bašta: Potpisivanje saradnje sa Maticom srpskom

U petak 10. marta, u Bajinoj Bašti će biti potpisan Protokol o saradnji između Opštine Bajina Bašta i Matice srpske iz Novog Sada. Protokol o saradnji će u prostorijama Opštine Bajina Bašta potpisati predsednica opštine Vesna Đurić i generalni sekretar Matice srpske dr Milan Micić.

Potpisivanju Protokola prisustvovaće Selimir Radulović, upravnik Biblioteke Matice srpske, dr Zoran Đerić, član Uredništva Letopisa Matice srpske, zamenik predsednika opštine Bajina Bašta Milenko Ordagić i pokretač ćiriličkih aktivnosti u Bajinoj Bašti i predsednik Organizacionog odbora “Ćirilične baštine“ Siniša Spasojević.

Po potpisivanju protokola delegacija Matice srpske će sa domaćinima posetiti srednjovekovni manastir Raču i staru školu u Rači gde se planira formiranje Muzeja ćirilice kao dela budućeg kompleksa Doma ćirilice.

Cilj uspostavljanja saradnje je unapređenje kvaliteta književnog, umetničkog i obrazovnog rada kroz delovanje u okviru zajedničkih projekata. Kako je navedeno, Protokol poseban značaj daje saradnji na projektu koji se odnosi na negovanje ćirilice i srpskog jezika, istorije i kulture srpskog naroda na teritoriji opštine Bajina Bašta.

Istog dana od 19 časova u Galeriji Ustanove “Kultura“ predviđen je program promocije Letopisa Matice srpske.

Ovaj članak je pročitalo 328 posetilaca portala!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.