Bajina Bašta: Nema novoobolelih i samoizolovanih

Opštinski štab za vanredne situacije opštine Bajina Bašta održao je jutros sednicu na kojoj je rečeno da je epidemiološka situacija u našoj opštini stabilna. Osim što na području opštine trenutno nema nijedno lice inficirano virusom Covid, takodje nijedna osoba nije u samoizolaciji. Kako ne bi došlo do pogoršanja situacije sa sednice je upućen apel gradjanima da se pridržavaju već donetih mera.

U bajinobaštanskoj opštini trenutno nema ni jedna osoba inficirana virusom Covid rečeno je na sednici štaba. Od pet poslatih testova koji su juče stigli, svi su negativni rekla je dr Dušica Jovanović vd direktora Doma zdravlja.

“U kovid ambulanti juče je obavljeno 29 pregleda, od tog broja prvih pregleda je bilo ukupno 26. Od 29 pregleda uradjeno je 20 seroloških testova. U pitanju su pacijenti kojima su testovi potrebni za dalje lečenje, tako da svi oni treba da prodju kroz kovid ambulantu“, rekla je dr Jovanović.

Po zvaničnim podacima policije trenutno se nijedna osoba sa teritorije opštine Bajina Bašta ne nalazi u samoizolaciji, tako da smo mi jedina opština u okrugu bez ijednog lica pod epidemiološkom merom samoizolacije.

Sa sednice Štaba su uputili apel gradjanima da se i dalje odgovorno ponašaju poštujući propisane mere zaštite kako bi se nastavila povoljna epidemiološka situacija i dalje i time zaštitilo zdravlje svih gradjana.

Ovaj članak je pročitalo 756 posetilaca portala!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.