Javne službe

Apel da se voda troši namenski

Na održanoj sednici Opštinskog štaba za vanredne situacije rečeno je da su izvorišta stabilna da vode ima dovoljno, ali sistem nije projektovan da u trenutku ekstremne potrošnje zadovolji potrebe kod svih korisnika, posebno onih u višim delovima grada.  Da bi svim korisnicima bilo garantovano uredno vodosnabdevanja potrebno je da građani namenski i racionalno troše vodu za piće, da je ne koriste za punjenje bazena, zalivanje travnjaka, bašta i pranje automobila.

Usled visokih temperatura članovi Opštinskog štaba za vanredne situacije pozvali su gradjane na dodatan oprez, poštovanje preporuka i suzdržavanje od paljenja vatre na otvorenom prostoru.

“Visoke temperature pogoduju izbijanju požara i ovom prilikom apelujem na sugradjane da ne pale vatru na otvorenom, da se uzdrže od krčenja ostataka strnih useva, jer usled visokih temperatura vrlo brzo može doći do izbijanja i širenja požara. Protiv svakog lica koji ne bude poštovao mere biće podnete prekršajne prijave. Što se prventivnog delovanja tiče, DVD bajina Bašta iz Opštinskog budžeta dobilo terensko vozilo za gašenje požara, a Nacionalni park Tara dobiće dve cisterne i kamion za gašenje požara

MUP će pojačati kontrole sprovođenja mera zaštite od požara na otvorenom prostoru i protiv osoba koje ne poštuju zabranu spaljivanja otpada i biljnih ostataka podneti zahtev za pokretanje prekršajnog postupka.

Na sednici je rečeno i da je Elektrodistribucija Bajina Bašta dobila sredstva za raskresivanje rastinja u zonama dalekovoda u dužini od oko 22 kilometara, što će svakako doprineti poboljšanju elektromreže.

 

Ovaj članak je pročitalo 761 posetilaca portala!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.