AgroPanoramaServis Info

Aktivno devet protivgradnih stanica

Nevreme koje je proteklih dana pogodilo pojedine delove Srbije nanelo je veliku štetu poljoprivrednim kulturama. Na teritoriji bajinobaštanske opštine u protekla 24 časa osim jake kiše nije bilo gradonosnih oblaka tako da protivgradni strelci nisu dejstvovali, potvrdjeno nam je u Radarskom centru Užice.

Kako je za Prvi portal izjavio Željko Raičević šef radarskog centra, proteklih dana na teritoriji opštine Bajina Bašta nije ispaljena ni jedna raketa.  Od ukupno 13 protivgradnih stanica koliko ih se nalazi na bajinobaštanskoj teritoriji, aktivno je svega devet stanica – u Zaovinama, Rastištu, Kaludjerskim Barama, Gvoscu, Lještanskom, Dobrotinu, zaseoku Djuričići, Zaglavku i Konderu. Svaka od navedenih protivgradnih stanica raspolaže u proseku sa po osam raketa, rekao je Raičević i dodao da protivgradne stanice u Pilici, Višesavi, Svojdrugu, donjem Zarožju i Zauglinama nisu u funkciji.

Prema njegovim rečima bajinobaštanska Opština je jedna od retkih u okrugu koja ne ulaže u sistem protivgradne zaštite. Medjutim, s druge strane Radomir Filipović predsednik opštine Bajina Bašta kaže da nema načina da protivgradne strelce kao u nekom ranijem periodu dodatno finansijski stimulišu, da bi time kršili zakon te da o tome odlučuje država. Takodje je rekao da će Opština u slučaju da se pojavi problem oko nedostatka raketa, izdvojiti odredjena sredstva kako bi se iste nabavile.

Ovaj članak je pročitalo 735 posetilaca portala!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.