Akcija dobrovoljnog davanja krvi u petak

Služba za transfuziju krvi Užice u saradnji sa Crvenim krstom Bajina Bašta, u petak 21. oktobra od 10 do 15 časova organizovaće redovnu akciju dobrovoljnog davanja krvi u sportskoj hali u Bajinoj Bašti.

U ovom momentu u službi za transfuziju trenutno nedostaje nulta pozitivna krvna grupa kaže Olivera Djordjević iz užičke transfuzije.

“Sada je mali deficit. Tokom prethodne nedelje je u jednom danu potrošeno 90 posto zaliha, tako da nam je to bio problem. Od početka godine do sada nije bilo odlaganja operativnih zahvata. Uz deficite koji su se dešavali tokom leta, upeli smo da obezbedimo dovoljne količine za sve ugrožene pacijente. U službi za transfuziju svakog dana se pripremi preko 50 jedinica krvi za redovan operativni program ili za hitne slučajeve i za bolnice u Priboju i Prijepolju koje se snabdevaju preko užičke službe, to znači da 50 ljudi danas treba da da krv kako bismo bili spremni za sve pacijente koji od nas zavise“, kaže Djordjevićeva.

Dodaje, da je u pogledu davalaštva krvi Bajina Bašta jedna od najboljih opština u Zlatiborskom okrugu, te se nada da će odziv i ovoga puta biti dobar.

“Iako imamo uspešne akcije, nikada se ne zna koliko će kome jedinica zatrebati, ali eto pri kraju smo ove godine, tako da možemo da kažemo da smo i ovu godinu pregurali bez većih problema, bez obzira na kovid i na sve druge situacije. Moram da naglasim da samo od dobrovoljih davaoca zavisi nastavak nekog života“, zaključuje Djordjevića

Ovaj članak je pročitalo 156 posetilaca portala!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.