PanoramaRepublika Srpska

Zlatibor i Republika Srpska protokolom ozvaničili saradnju

Protokol o saradnji Turističke organizacije Zlatibor sa Turističkom organizacijom Republike Srpske potpisan je 11. marta u Banjaluci na prigodnoj svečanosti održanoj u hotelu “Courtyard by Marriott Banjaluka“. Svoje potpise na ovaj protokol stavili su Vladimir Živanović direktor Turističke organizacije Zlatibor i Miodrag Lončarević direktor Turističke organizacije Republike Srpske.

Poznato je da Zlatibor gaji izuzetne veze sa Republikom Srpskom, njenim predstavnicima i institucijama u svim oblastima. Naročito je to vidljivo u turističkoj delatnosti, o čemu svedoči i ovaj protokol usvojen sa ciljem formalizacije dosadašnje i intenzivnije buduće međusobne saradnje.

Direktori turističkih organizacija iskazali su zadovoljstvo dosadašnjim stepenom saradnje koja će se u narednom periodu dodatno unaprediti.

Ovim protokolom, kako je navedeno, strane potpisnice izražavaju saglasnost o potrebi unapređenja međusobne saradnje u oblasti turizma i ugostiteljstva, kulture i sporta, razmene iskustava i dobre prakse u funkcionisanju turističkih organizacija. Pri tom izražavaju zajedničko uverenje da postoji mogućnost međusobne saradnje u oblasti turističke privrede, što će doprineti budućem uspešnijem i kvalitetnijem ukupnom razvoju sa svim pozitivnim ekonomskim i drugim efektima.

Protokol takođe predviđa i realizaciju zajedničkih poslovnih aktivnosti vezanih za promociju, razvoj i unapređenje oblasti turizma Republike Srpske i Zlatibora, zajedničkih nastupa na inostranim tržištima, realizaciju turističkih projekata od interesa, stručno usavršavanje kadrova u turizmu, organizaciju zajedničkih manifestacija i dešavanja I drugih aktivnosti.

Prema potpisanom protokolu, za građane Republike Srpske koji putuju na Zlatibor biće omogućen popust u pojedinim hotelima I drugim smeštajnim kapacitetima.

Ovaj članak je pročitalo 198 posetilaca portala!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.