Zdravstveni centar Užice na listi za donaciju SZO

Svetska zdravstvena organizacija (SZO) obezbedila je 30 monitora, koji se koriste za praćenje zdravstvenog stanja hospitalizovanih pacijenata tokom lečenja od virusa korona, za zdravstvene ustanove u Srbiji.

Kako je saopšteno iz Kancelarije SZO u Srbiji, monitori su obezbeđeni uz podršku Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID), a planirano je da se podele u sledeće zdravstvene ustanove: KC Srbije, KC Vojvodina, Niš i Kragujevac, KBC Zemun, Zvezdara, Bežanijska kosa, „Dr Dragiša Mišović“, kao i za zdravstvene centre u Negotinu, Užicu, Pirotu, Boru, Čačku, Valjevu, Požarevcu, Kraljevu, Smederevu, SmederevskojPalanci, Loznici i Vranju.

Direktor Kancelarije SZO u Srbiji dr Marijan Ivanuša rekao je da od samog početka epidemije COVID-19, SZO, između ostalog, radi na pružanju podrške zdravstvenom sistemu u Srbiji i to povećanjem dostupnosti potrebne opreme kako bi je imalo u dovoljnim količinama za sve pacijente.

Nabavka monitora deo je šire USAID-ove podrške Srbiji preko SZO, a koja je u prethodnom periodu obuhvatala nabavku PCR testova, koncentratora kiseonika, pulsnih oksimetra i kontejnera.

U narednom periodu očekuju se i rendgen aparati.

izvor: ZoomUe

Ovaj članak je pročitalo 427 posetilaca portala!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.