Zbog neodgovornih vlasnika sve više pasa lutalica

Jedna od obaveza Komunalnog preduzeća je rešavanje problema pasa lutalica kojih u poslednje vreme na teritoriji opštine ima dosta. Kako objašnjava Olgica Petrović iz JKP, Komunalno preduzeće ima Ugovor sa firmom iz “Avenija“ iz Vrnjačke Banje čiji zaposleni dolaze dva puta mesečno kako bi odvozili pse lutalice u azil.

“ Ono što predstavlja veliki problem jesu vlasnički psi koji nisu čipovani. Problem takodje predstavljaju psi koje ostavljaju gradjani tako da je sve više napuštenih rasnih pasa“, rekla je Petrović

U toku jučerašnjeg dana u akciji hvatanja pasa lutalica sa gradskih ulica uhvaćeno je 18 pasa, a pre mesec dana 26. Inače, psi koji nemaju vlasnike podvrgavaju se vakcinaciji i sterilizaciji, a u proseku se na našu teritoriju vrati blizu 80% vakcinisanih i sterilisanih pasa lutalica.

Psi lutalice ugrožavaju bezbednost dece i starijih sugradjana jer se često dešava da budu napadnuti. Na vlasnike pasa se apeluje da vode računa o svojim kućnim ljubimcima.

Komunalno preduzeće je opredelilo oko milion i po dinara za hvatanje pasa lutalica.

Ovaj članak je pročitalo 2154 posetilaca portala!

One thought on “Zbog neodgovornih vlasnika sve više pasa lutalica

  • 6. марта 2021. at 12:39
    Permalink

    Tako je kad se propis nametne narodu koji taj propis nemože da poštuje. Šta vam znači sterilisanje i vakcinisanje pa opet vratiti 80posto lutalica u našu opštinu. Džabe bacanje para iz budžeta i zamajavanje građana da se kao fol rešava problem pasa lutalica a njihov broj raste. Štaje sa azilom za pse kod asfaltne baze koji je Miloje napravio što taj azil ne radi a trebalo je da radi.

    Reply

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.