Zapadna Srbija predstavila ponudu u Crnoj Gori

Aktivna promotivna kampanja Zapadne Srbije nastavlja se i van granica Srbije. Tokom 8. i 9. jula turistička ponuda Turistička organizacija regije zapadna Srbija predstavljena je u nekoliko gradova Crne Gore, čime je ujedno najavljena letnja turistička sezona.

Promocije su organizovane u tri crnogorska grada, a pored Zlatibora svoju ponudu predstavilo je još 5 turističkih organizacija ovog dela Srbije: Guča, Požega, Bajina Bašta, Prijepolje i Užice. Turističku organizaciju regije Zapadna Srbija čini 12 jedinica lokalne samouprave a to su Užice, Čajetina, Bajina bašta, Nova varoš, Čačak, Prijepolje, Ivanjica, Sjenica, Lučani, Arilje, Požega i Kosijerić

Siniša Spasojević iz TO regije Zapadna Srbija rekao je da je posle Beograda Zapadna Srbija najposjećenija i da su se za Crnu Goru odlučili zato što upravo veliki broj turista iz Crne Gore posećuje zapadnu Srbiju.

“Promotivnu kampanju radimo i ovde zato što imamo veliki broj turista iz Crne Gore“, naveo je Spasojević i dodao da je TO Zapadna Srbija proteklih godina dosta ulagala u infrastrukturu, imamo uređenih novih 28 vidikovaca. Ova se regija je poznata po aktivnom odmoru i ono što je bitno da imamo i stotine kilometera urađenih pešačkih i biciklističkih staza. Sve naše destinacije su uvezane jedna između druge. Skoro da nema aktivnosti koju ne možete upražnjavati u Zapadnoj Srbiji“, napominje Spasojević.

Podsetimo, najznačajnije manifestacije koje će se organizovati tokom nastupajuća dva meseca su Arelem u Arilju od 16 do 31. jula, Zaltiborsko kulturno leto, Dinska regata Bajina Bašta od 20 do 24. jula, Zlatarfest od 29. jula do 1. avgusta.

 

Ovaj članak je pročitalo 210 posetilaca portala!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.