Zakazana sednica SO Bajina Bašta

Predsednik Skupštine opštine Mladen Lukić zakazao je sednicu lokalnog parlamenta za četvrtak 20. oktobar.

Dnevnim redom je, izmedju ostalog, predvidjeno razmatrnje predloga Odluke o pristupanju izradi Strategije razvoja urbanog područja grada Užica i opština Čajetina,, Požega, Priboj i Bajina Bašta, predlog Odluke o izradi Programa razvoja turizma za period od 2023. do 2027. godine. Odbornici će se takodje izjašnjavati o predloženim cenama poreza na imovinu koju su predložili članovi Veća. Predlog rešenja o imenovanju glavnog urbaniste opštine, predlog rešenja o imenovanju direktora JKP “12. septembar“, predlog rešenja o imenovanju direktora JP “BB Term“ kao i predlog rešenja o imenovanju vršioca dužnosti direktora Narodne biblioteke “Miloš Trebinjac“, takodje su tačke o kojima će odbornici raspravljati.

Na konkurs za direktora JKP 12. septembar prijavila su se dva kandidata, Dejan Filipović i Dragana Ivanović. Komisija za sprovođenje javnog konkursa konstatovala je da oba kandidata ispunjavaju uslove konkursa, ali da prednost pri rangiranju ima Dejan Filipović. Veće je prihvatilo stav Komisije, a predlog će se naći pred odbornicima u četvrtak.

Samo jedan kandidat javio se na konkurs za direktora JP “BB Term“. U pitanju je  Velimir Radovanović inače, nekadašnji direktor BB Terma. Komisija je utvrdila da ispunjava uslove konkursa i predložila ga za novog direktora tog preduzeća.

Na konkurs za vršioca dužnosti Narodne biblioteke “Miloš Trebinjac“ pored dosadašnje v.d. direktorke te ustanove, javila se i Leposava Petković. Opštinsko veće uputilo je je predlog skupštini, da se na mesto v.d. direktora biblioteke imenuje Rada Sarić, dosadašnji vršioc dužnosti te ustanove.

Sednica je zakazana za 10 časova.

Ovaj članak je pročitalo 244 posetilaca portala!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.