BiznisPanorama

„Prvu platu“ traži više od 17.000 mladih

Iz Nacionalne službe obaveštavaju poslodavce da je prijavljivanje kandidata za program “Moja prva plata“ završeno 08. novembra.

Nalog na portalu “Moja prva plata“ otvorilo je 22.948 mladih, od kojih se 17.081 kandidat uspešno prijavio na neku od 12.559 pozicija kod 7.524 poslodavca.

Poslodavci iz privatnog sektora imaju rok za selekciju i povezivanje sa kandidatima zaključno sa 15. novembrom. U vezi sa tim pozivaju se poslodavci koji još uvek nisu završili proces selekcije i poslali ponude kandidatima, da to učine što pre kako bi se povezivanje uspešno završilo u predviđenom roku.

Poslodavci iz javnog sektora će 16. novembra dobiti obaveštenje o daljim aktivnostima. Najkasnije do 27. novembra na portalu “Moja prva plata“ biće objavljena konačna lista poslodavaca sa brojem odobrenih izvršilaca za svakog poslodavca.

Zaključivanje ugovora između Nacionalne službe, poslodavca i izabranog kandidata kojim se uređuju međusobna prava i obaveze, obaviće se u periodu od 28. novembra do 14. decembra.

Ovaj članak je pročitalo 449 posetilaca portala!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.