Javne službe

Za podsticaj u poljoprivredi 12.000.000 dinara

Deseta po redu sednica Opštinskog  veća održana je danas. Na sednici se izmedju ostalog raspravljalo o Programu podrške za sprovodjenje poljoprivredne politike i politike ruralnog razvoja za Opštinu Bajina Bašta za 2021. godinu. Ove godine iz budžeta je opredeljeno 12.000.000 dinara za podsticaje u poljoprivredi. Najviše sredstava biće izdvojeno za kupovinu mehanizacije namenjene za poljoprivrednu proizvodnju. Zatim za pčelarstvo, voćarstvo za podizanje novih zasada i za veštačko osemenjavanje grla.

Prema rečima predsednice Opštine Vesne Djurić, poljoprivrednici koji su aplicirali kod Republike ne mogu ostvariti pravo subvencije na lokalnom nivou, a takodje i oni koji su konkurisali kod opštine ne mogu dobiti sredstva iz Republike.

Na sednici Veća danas je bio prisutan direktor TO Regije Zapadna Srbija Miroslav Radjen koji je govorio o strateškom planu, gde su učestvovali svi predstavnici turističkih regija Zapadne Srbije sa svojim projektima. U vezi sa tim, TO Bajina Bašta je učestvovala sa 28 projekata. Svi nerealizovani projekti, koji čekaju realizaciju našli su se u tom strateškom planu TO Regije Zapadna Srbija.

Na sednici je takodje usvojena dopuna Odluke o tehničkom regulisanju saobraćaja u naseljima na teritoriji opštine.

“Dopuna se odnosi na deo ulice Vojvode Mišića i ulicu 12. septembar. Deo ulice od Svetosavske do marketa Idea treba da bude jednosmerna kao i ulica 12. septembar“, kaže Djurićeva.

Zahtev taksi prevoznika za povećanje cena usluga je odložen za narednu sednice veća.

Većnici su se saglasili da ekonomska cena usluga predškolske ustanove Neven ostane i dalje 5.300 dinara. U planu je da roditelji sa troje dece, dobiju besplatne usluge vrtića za treće dete.

Ovaj članak je pročitalo 709 posetilaca portala!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.