Za buduće gimnazijalce 90 slobodnih mesta

U narednoj školskoj godini Gimnazija “Josif Pančić“ planira da upiše 90 učenika, što je isti broj kao i prethodne godine. Škola će od septembra formirati isti broj odeljenja od po 30 učenika, dva društveno-jezičkog smera i jedno odeljenje prirodno-matematičkog.

Kako je ispričao direktor Škole Jovan Djurić, kada je u pitanju gimnazija najveće interesovanje vlada za prirodno-matematički smer.

“Gimnazija Josif Pančić je škola sa dugom tradicijom. U poslednje vreme dogodile su se velike promene u samom radu u školi. Veći deo radimo projektnu nastavu gde deca biraju odredjene projekte. Takodje ih spremamo za upis na željene fakultete. Ono što je novo u gimnaziji, jesu izborni predmeti koje deca biraju tokom četiri godine školovanja u zavisnosti od onoga šta će studirati“, kaže Djurić.

Podsetimo, od 150 škola koje su konkurisale za projekte u digitalnoj nastavi gimazija je medju pet škola koja je dobila nagradu.

Škola je i ove godine ostvarila izuzetne rezultate na okružnom takmičenju iz matematike, predstavljajući Zlatiborski okrug. Jovan Janković učenik četvrtog razreda osvojio je treće mesto. Škola je takodje na republičkom takmičenju iz hemije, fizike i srpskog jezika i književnosti imala svoje predstavnike. Što se sporta tiče, u odbojci je gimnazija prva u Zlatiborskom okrugu.

Ovaj članak je pročitalo 470 posetilaca portala!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.