Srbija

WWF: Za bezbednu životnu sredinu

Svetska organizacija za zaštitu životne sredine, WWF Adria – Sbija zvanično je počela sa realizacijom projekta „Akcije Srbije za bezbednu životnu sredinu, prirodu i klimu – Bezbedna priroda i klima“ potpisivanjem sedamnaest memoranduma o saradnji sa predstavnicima relevantnih domaćih i međunarodnih institucija i organizacija.

Projekat “Bezbedna priroda i klima“ finansijski je podržala Evropska komisija, a podrazumeva jačanje kapaciteta organizacija civilnog društva u Srbiji koje se bave zaštitom životne sredine i klimatskim promenama. WWF Adria Srbija će tokom naredne tri godine u tri ciklusa odabranim organizacijama civilnog društva dodeliti grantove u rasponu od 18 000 do 40 000 evra za projekte i aktivnosti koje su usmerene na očuvanje, zaštitu i sprečavanje ugrožavanja životne sredine.

Takođe, tokom čitavog projekta radićemo na jačanju kapaciteta ovih organizacija i njihovom umrežavanju u cilju sistemskog napretka u procesu evrointegracija.

“Potreba građana Srbije za zelenijom Srbijom, kvalitetnijim vazduhom, vodom, zemljištem i manjim zagađenjem je sve veća. Povećava se svest o tome da su čist vazduh i voda pravo svih građana i da zagađenje utiče na sve nas i ima dugoročne posledice po naše zdravlje. Primenom najviših standarda Evropske unije za zaštitu životne sredine, možemo napraviti razliku. Ako radimo zajedno, donećemo dobro društvu“, izjavio je šef operacija Delegacije EU, Sakelaris Hurdas.

Organizacije i institucije potpisnice su: Ministarstvo privrede, Privredna komora Srbije, Pokrajinski sekretarijat za urbanizam i zaštitu životne sredine, Naučno tehnološki park Niš, Naučno tehnološki park Čačak, Fakultet tehničkih nauka Novi Sad, Fakultet zaštite na radu Niš, Fakultet Futura, Radio televizija Srbije, Nacionalni savet romske nacionalne manjine, Centar za evropske politike, People in need, Beogradska otvorena škola, Impact hub, Mladi istraživači Srbije, Energetski portal i Coca Cola HBC, Srbija. Realizaciju događaja podržala je Privredna komora Srbije.

Ovaj članak je pročitalo 195 posetilaca portala!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.