Javne službe

Opozicija kritikuje povećanje poreza

Na danas održanoj sednici Skupštine opštine Bajina Bašta usvojen je program rada JP “BB Term“, JKP “12. septembar“, JKP “Duboko“ i godišnji plan rada Predškolske ustanove “Neven“. Vladajuća većina usvojila je i Odluku da se porez na imovinu uveća za oko 20 odsto u odnosu na prošlu godinu zbog prometa cena nekretnina u prethodnoj godini.

Odbornici iz redova opozicionih stranaka uputili su primedbe na veće cene poreza na nekretnine koje će važiti od 1. januara, ali i cenu koštanja nadogradnje dečijeg vrtića. Medjutim, vladajuća većina je glasala za izveštaj koji je odbornicima obrazložila direktorka vrtića.

“Oko 1000 kvadrata je obuhvaćeno rekonstrukcijom vrtića. Izvodjač radova koji se javio na tender je dobio oko 63 miliona sa PDV-om. Kako je to opozicija izračunala da je to najskuplji kvadrat u izgradnji i da košta 1.400 evra, ne bih ulazio u to, očigledno im matematika nije jača strana. U svakom slučaju mi ćemo da izgradimo još tri učionice za oko 80 dece“, izjavio je Lukić.

Odbornici SPS-a u Skupštini opštine kao dopunu dnevnog reda uputili su zahtev za smenu načelnice Opštine. Takodje su tražili smanjenje naknade predsedniku i zameniku predsednika SO Bajina Bašta kao i da se odbije zahtev članova Opštinskog veća da budu plaćeni 50.000 dinara mesečno.

“Načelnica opštinske uprave je prekršila Zakon o planiranju i izgradnji i nelegalno bila obradjivač i izdavač jedne gradjevinske dozvole. Zato, ovom prilikom pozivam gradjane ukoliko imaju problem prilikom dobijanja gradjevinske dozvole, da se obrate načelnici, kako bi im pod istim uslovima izdala gradjevinsku dozvolu. Smatram da nije primereno da neko ko ne radi svaki dan pa ni svaki mesec u Skupštini opštine, prima novčanu nadoknadu u iznosu od 50.000 dinara. Takodje, smatram, da treba da bude odbijen zahtev članova Opštinskog veća koji traže nadoknadu u iznosu od 50.000 mesečno“, ističe Petrović

S druge strane predsednik Skupštine Mladen Lukić inicijativu opozicije tumači kao populizam pred izbore.

“Neki od njih su bili deo i ove izvršne vlasti u Bajinoj Bašti i neke koalicije sa strankom kojoj ja pripadam i tada nisu iznosili populističke mere već su bili protiv toga kada je opozicija nešto tako tražila“, kaže Lukić

Naredna sednica na kojoj će biti usvojen i budžet za narednu godinu trebalo bi da bude održana oko 20. decembra

Ovaj članak je pročitalo 512 posetilaca portala!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.