Turizam

Više od polovine smeštaja rezervisano za praznik

Sve je više turista koji Uskršnje praznike žele da provedu u Bajinoj Bašti. Osim domaćih, koji su najbrojniji, očekuje se veliki broj gostiju iz regiona. Većina smeštajnih kapaciteta u hotelima i privatnom smeštaju je popunjena, kažu turistički radnici.

U hotelu Omorika popunjenost kapaciteta za Uskršnje praznike za sada je oko 70 odsto, saznajemo od Nevene Drobnjak šefa prodaje. Cena smeštaja se kreće od 5.300 u porodičnim sobama do 10.200 koliko iznosi cena u master apartmanima. Takodje, nam je rečeno da Beli Bor tokom predstojećeg praznika neće raditi.

Cene u ostalim hotelima za uslugu noćenja sa doručkom kreću se od 3.400 do 5.200 dinara.

Hotel Cepter u samom centru grada takodje je dobro je rezervisan i bukiran u ovom periodu. U ovom hotelu nam je rečeno da je do sada bukirano 45 odsto smeštaja za period od 14. do 17. aprila. U okviru prolećnog paketa tokom raspusta, cena aranžmana za četvoročlanu porodicu u ovom hotelu iznosi 12.500 dinara.

Što se tiče privatnog smeštaja, dnevni najam apartmana na Tari se kreće od 45 do čak 120 evra, u zavisnosti od kategorije smeštaja i lokacije. Sve popularnija su seoska domaćinstva. Očuvana prirodna sredina, zdrava hrana, čista voda, ljubazni domaćini doprinose da gostima posebno budu zanimljiva bajinobaštanska sela, koja su idealna za takvu vrstu odmora.

Bilo da su domaći ili strani turisti, predstojeće praznike moći će da provedu u obilasku NP Tara, kanjona reke Drine, manastira Rača i da uživaju u raznih sportskim aktivnostima u prirodi koji će im boravak učiniti sadržajnijim i lepšim.

Ovaj članak je pročitalo 251 posetilaca portala!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.