Servis Info

Više od 200 pacijenata na pregledu svakog dana

Stacionar u Bajinoj Bašti danas skoro da je popunjen. Od 20 bolničkih postelja popunjeno je 19 i to su uglavnom pacijenti sa srednje teškom kliničkom slikom. Kako je za Prvi portal izjavila dr Dušica Jovanović v.d. direktora Doma zdravlja, u dnevnoj kovid bolnici terapiju trenutno prima 24 pacijenta sa lakšom i srednje teškom kliničkom slikom. Ona je rekla da će zbog sve većeg broja pacijenata koji primaju dnevnu terapiju, kapacitet dnevne bolnice biti proširen.

Svakodnevno više od 200 pacijenata se javi na pregled u kovid ambulantu Ono što je bitno napomenuti da se u toku jedne smene obavi 70 laboratorijskih nalaza i 100 rendgen snimaka pluća.

‘’Nemamo radiologa tako da lekari sami čitaju snimak rendgena’’, rekla je doktorka Jovanović i dodala da situaciju dodatno opterećuje nedostatak medicinskog osoblja jer je već sedmoro njih obolelo od Covid-a.

Lekari apeluju na gradjane da poštuju propisane mere zaštite da nose maske, poštuju fizičku distancu i ne okupljaju se. Takodje naglašavaju da nema mesta panici, ali treba biti oprezan.

Ovaj članak je pročitalo 821 posetilaca portala!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.