Više od 150 pregleda

Klizave ulice i trotoari doprineli su da nekoliko gradjana potraži lekarsku pomoć usled padova na ulicama.

Zbog leda usled niskih temperature u poslednja dva dana u Domu zdravlja u Bajinoj Bašti nekoliko pacijenata zatražilo je medicinsku pomoć zbog preloma, uganuća i iščašenja rečeno nam je u ovoj zdravstvenoj ustanovi.

Savet lekara je da gradjani posebno stariji bez preke potrebe ne izlaze, posebno u jutarnjim i večernjim satima kada su spoljne temperature ispod nule i dolazi do stvaranja poledice.

Od početka ove sedmice broj pregleda u kovid ambulanti u Domu zdravlja kretao se izmedju 150 i 190 od kojih je 70 odsto prvih pregleda. Medjutim, kako nam je rečeno u ovoj zdravstvenoj ustanovi, veoma mali broj pacijenata se upućuje na dalji pregled kod infektologa jer se pacijenti javljaju sa blažim kliničkim slikama i pregledi se uglavnom završe u okviru kovid ambulante.

Kako saznajemo, trenunto je 11 zaposlenih u Domu zdravlja pozitivno na koronavirus od kojih je osmoro medicinskih radnika i troje zaposlenih u tehničkoj službi.

Od početka vakcinacije do danas u Bajinoj Bašti je prvu dozu vakcine primilo 9.000 gradjana. Sa obe doze vakcinisano je 8.815 ljudi, dok je treću dozu primilo 5.048 punoletnih gradjana.

Ovaj članak je pročitalo 1366 posetilaca portala!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.