Vesić sa saradnicima na Mitrovcu

Gradski menadžer Grada Beograda Goran Vesić održao je danas na Mitrovcu na Tari, sastanak sa direktorima svih dečijih odmarališta čiji je vlasnik Grad Beograd, a koja posluju u okviru Centra dečijih letovališta grada Beograda i to Mitrovac na Tari, Stanišinci na Goču, Bukulja u Aranđelovcu i Rudnik na Rudniku.

Vesic Mitrovac 1– U narednom periodu biće urađeni projekti za rekonstrukciju, a potom će Grad Beograd pokušati da obezbedi donatorska sredstva za rekonstrukciju odmarališta. Nažalost, nismo u prilici da izdvojimo sredstva iz budžeta, ali možemo da animiramo društveno odgovorne kompanije koje se bave ili proizvode za decu da budu deo našeg programa obnove. – rekao je Vesić.

 

On je dodao da će u narednom periodu posetiti i druga dečija odmarališta čiji je vlasnik Grad Beograd i sa predstavnicima opština Gornji Milanovac, Vrnjačka Banja i Aranđelovac, na čijim teritorijama se nalaze, i razgovarati o tome šta može da se uradi da se poboljša infrastruktura jer su ova odmarališta značajna i za ekonomiju ovih opština.

– Samo u Mitrovcu na Tari zapošljavamo 60 ljudi, a taj broj može da bude i veći, što je veoma važno u vreme kada se borimo za svako radno mesto – zaključio je Vesić.

Članica Gradskog veća Tanja Popović istakla je da će Grad Beograd odmah po izboru nove Vlade Republike Srbije otvoriti razgovore sa resornim ministarstvom prosvete kako bi se uredio odlazak na rekreativnu nastavu učenika osnovnih škola sa teritorije grada Beograda.

– Grad Beograd je poslednje dve godine veoma mnogo učinio da Centar dečijih letovališta postane uspešna kompanija i pored toga što je 2014. godine bio pred gašenjem. Ove godine, kroz četiri objekta centra proći će oko 27 hiljada dece, a popunjenost kapaciteta biće skoro 70 odsto, što nas čini ponosnim na menadžment centra jer samo pre dve godine popunjenost kapaciteta je bila oko 40 odsto – rekla je Tanja Popović i dodala da je ona se zamenikom sekretara za obrazovanje i dečju zaštitu Igorom Raičevićem pre godinu dana obišla dečje odmaralište Mitrovac na Tari.

Izvor: CDL

Ovaj članak je pročitalo 1199 posetilaca portala!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.