Vesić na čelu radne grupe za izgradnju užičke obilaznice

Rešenjem ministra građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture formirana je nova Radna grupa za realizaciju projekata koji se odnose na izgradnju obilaznica oko Gornjeg Milanovca, Požege, Loznice i Užica, kao i izgradnju deonice državnog puta Dub-Dubci u dužini od 6,3 km, sa tunelom ispod prevoja Kadinjača, navodi se na sajtu Grada Užica.

Ministar građevinarstva saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić rukovodiće grupom, čiji je zadatak da koordinira i prati sve aktivnosti na realizaciji pomenutih projekata.

Izgradnja obilaznice oko Užica Zaključkom Vlade Republike Srbije od 28. aprila 2021. godine proglašena je projektom od nacionalnog interesa.

U martu prošle godine potpisan je ugovor o projektovanju i izgradnji vredan 29,8 miliona evra sa koneskom kompanijom “Power Construction Corporation of China Limited“.

Urbanistički projekat, kao najvažniji dokument koji se donosi pre izdavanja građevinske dozvole, predstavljen je u decembru.

Krajem februara očekuje se usvajanje Urabnističkog projekta od strane nadležnog ministarstva, a na proleće i izdavanje građevinske dozvole.

Izvođač radova na ovom projektu već je započeo izgradnju građevinskog kampa u Volujcu, na putu Užice – Bajina Bašta i po rečima nadležnih, ta baza će nakon završetka obilaznice služiti izvođaču radova i na projektu izgradnje deonice državnog puta Dub- Dubci, tunela Kadinjača i pristupne saobraćajnice sa obe strane na teritorijama grada Užica i opštine Bajina Bašta.

Kako je predviđeno projektom na trasi dugoj oko 4,8 kilometara, pored visećeg mosta u dužini od 250 metara, gradi se još pet kraćih mostova na samoj trasi obilaznice kako bi se put zaštitio od eventualnog klizišta odnosno pomeranja tla.

Obilaznica će u značajnoj meri rasteretiti saobraćaj u samom gradu i povećati bezbednost svih učesnika, doprineti smanjenju aerozagađenosti i veliki transport izmestiti iz centra grada.

Izvor: Grad Užice

Ovaj članak je pročitalo 286 posetilaca portala!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.