Javne službe

Veće odlučilo: Načelnica Zorka Radojičić

Opštinska uprava Bajina Bašta danas je posle više neuspelih pokušaja dobila načelnika, čiju će dužnost u narednom periodu obavljati Zorka Radojičić doskorašnji pravnik u srednjoj Tehničkoj školi.

Na sednici Veća, članovi su razmatrali informacije stručnog tima za sačinjavanje predloga Projekta javno privatnog partnerstva sa elementima koncesije za usluge javnog prevoza putnika na teritoriji Opštine Bajina Bašta.

“Ovu tačku smo odložili da se usaglasimo jer treba da se donese akt koji će biti na snazi u narednih pet godina. S obzirom na dug vremenski period, mnoge stvari mogu da se izmene u smislu smanjenja broja dece u pojedinim seoskim sredinama što bi moglo dovesti do ukidanja pojedinih autobuskih linija. Zbog sagledavanja celokupne situacije, komisija će o ovoj inicijativi raspravljati ponovo u petak, nakon čega ćemo održati sastanak sa nadležnima u AB Raketa kako bi usaglasili stavove i prihvatili ono što je najpovoljnije za obe strane“, izjavila je predsednica Opštine Vesna Djurić.

Članovi Opštinskog veća nisu imali primedbu na odluku Komisije za raspodelu sredstava dodeljenih nevladinim organizacijama za šta je iz Opštinskog budžeta za ovu godinu opredeljeno 1.900.000 i projektima iz oblasti kulture za šta će biti izdvojeno dva miliona dinara.

“Zavičajnom udruženju Baština nisu odobrena sredstva jer su prijavu podneli po isteku roka. Takodje, KUD Zvuci Kadinjače nisu odobrena sredstva jer nisu podneli izveštaj o utrošku sredstava za prethodnu godinu“, zaključuje predsednica Djurić.

Ovaj članak je pročitalo 3982 posetilaca portala!

One thought on “Veće odlučilo: Načelnica Zorka Radojičić

  • Flafi

    Zasto bi se smanjivao broj dece u skolama kad placate prikazivanje filmova u seoskim skolama i izvodjenje predstava (ako je uopste to i uradjeno) dva puta po 400.000. dinara i vise, a agenciju iz Lucana da ne spominjemo …
    SRAMOTA

    Reply

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.