“Čarobni turistički prsten“ spojio obale Drine

Menadžment Olimpijskog centra Jahorina na čelu sa direktorom Dejanom Ljevnaićem dobio je zadatak da oživi Andrićgrad. Tim povodom direktor Olimpijskog centra je u nekoliko navrata izjavio da im je cilj da od Jahorine preko Tare do Zlatibora naprave jednu turističku regiju a da Andrićgrad i Mećavnik budu vezivni faktori. U vezi sa tim predstavnici Opštine Bajina Bašta bili su u poseti Jahorini gde su razgovarali o zajedničkom projektu.

U planu je realizacija zajedničkog projekta Gondola od Perućca do Mitrovca, pa brodom do Andrićgrada. Na taj način bi se zaokružio čarobni prsten oko Drine.

“Na Jahorini smo boravili kako bi se upoznali sa njihovim idejama i planovima. Menadžmentu Olimpijskog centra Jahorina je interesantna cela priča vezana za srednje Podrinje. Želeli su da čuju naše planove, a svakako imaju i svoju ideju i neke dogovore koji se tiču spajanja Jahorine sa Zlatiborom, Mećavnikom i Andrićgradom tako da je i nama u interesu da se i Opština Bajina Bašta uključi u celu tu priču. Veoma im je interesantna priča o Gondoli“, izjavio je Siniša Spasojević iz TO Tara-Drina.

Turistički prsten koji je delimično zaživeo obuhvata vožnju brodom od Perućca do Andrićgrada, zatim od vozom od Višegrada do Mokre Gore i preko Tare za Bajinu Baštu gde se i zatvara krug.

“U planu je da se Gondolom poveže Perućac sa Banjskom stenom i zatim prema Mitrovcu kako bi taj deo postao još atraktivniji za posetioce. Ideja je da se u srednjem Podrinju uvežu značajni i najzanimljiviji lokaliteti i da imamo različite načine prevoza putnika“, kaže Spasojević i dodaje da je sada najbitnije da cela ova priča zaživi .

“Želja im je da u saradnji sa Republikom Srbijom i Republikom Srpskom turistički afirmišu ovaj deo Podrinja, a i turistički da se uveže Jahorina sa Zlatiborom i da gosti koji dolaze provedu odredjeno vreme na Jahorini, Andrićgradu, Tari i Zlatiboru ali i da se dobije mnogo bolji sadržaj za sve“, navodi Spasojević.

Planirano je da delegacija Olimpijskog centra Jahorina u maju poseti Bajinu Baštu.

“Prilikom posete njihovi predstavnici će obići odredjene lokalitete kako bi se na licu mesta upoznali sa našim potencijalima. Tom prilikom biće razmatrana cela priča vezana za Gondolu“, zaključio je Spasojević.

Ovaj članak je pročitalo 2369 posetilaca portala!

One thought on ““Čarobni turistički prsten“ spojio obale Drine

  • 21. априла 2021. at 16:52
    Permalink

    Stara prica koju prica svaka nova-stara vlast kad dodje na vlast u lokalu. Sta je tu novo i sta su uradili samo pricaju i sanjaju i slokaju se da narod poveruje kako nesto rade. Ovo je najobicnije reklamerstvo posto nemaju nikakvih ideja ni znanja sta normalno urade. Ovo u BB pricaju jedno 20 godina bas su sad ispali originalni. Jedna delegacija posetila drugu a mi to njihovo setkanje placamo i jos da im se divimo a grad se prazni svake godine od mladih ljudi.

    Reply

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.