Uskoro subvencije za energetsku sanaciju objekata

Na današnjoj sednici Privremenog organa Opštine Bajina Bašta, usvojen je Pravilnik o programu mera energetske efikasnosti, nakon čega treba da se imenuje komisija koja će sprovoditi program, izjavio je za Prvi portal Miloš Jelisavčić iz Opštinske uprave.

Kako je dalje naveo, odmah zatim, pristupiće se raspisivanju javnog poziva radi izbora privrednih subjekata koji se bave proizvodnjom, uslugama i radovima na energetskoj sanaciji stambenih objekata.

“Nakon što se izboru privredni subjekati za sprovođenje aktivnosti na realizaciji mere energetske efikasnosti, odmah zatim, uslediće poziv za gradjane, nakon čega će biti napravljena rang lista sa koje će gradjani birati izvodjača radova“, kaže Jelisavčić i dodaje da će komisija izaći na teren kako bi obišla svaki objekat za koji se konkuriše. Tek nakon terenskog obilaska, napraviće se konačna rang lista krajnjih korisnika koji će dobiti sredstva od Opštine i Ministarstva rudarstva i energetike

Dodaje da će da će danas na sajtu Opštine bajinabasta.rs biti objavljen Pravilnik, kako bi se gradjani što bolje informisali o programu mera energetske sanacije stambenih objekata.

Oko 150 objekata će biti obuhvaćeno ovim programom. Maksimalan iznos opredeljen za ugradnju termičke izloacije je 210.000 dinara ili 50 odsto od vrednosti predračuna, dok je za stolariju maksimalno opredeljen iznos 140.000 dinara, kaže Jelisavčić i dodaje da u zavisnosti od toga da li je u pitanju kuća ili stan, iznos je definisan za svaku meru posebno.

Opština je za ove namene izdvojila 8,5 miliona dinara i isto toliko Republika.

Ovaj članak je pročitalo 589 posetilaca portala!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.