Javne službePanorama

Uskoro naplata parkiranja u centru grada

U ponedeljak 21. septembra počeće radovi na saobraćajnoj signalizaciji na površinama predvidjenim za parkiranje koje će ući u sistem kontrole parkiranja i naplate. Radovi su planirani da traju narednih 10 dana, izjavio je za Prvi portal izvršni direktor BB Terma Velimir Radovanović.

Obeležavanje površina za parkiranje počeće u ulici Vojvode Putnika u ponedeljak u 7 časova. U vezi sa tim mole se vlasnici automobila da uklone svoja vozila sa kolovoza i trotoara predvidjenih za obeležavanje, kako bi izvodjač nesmetano izvršavao radove. U suprotnom, policija će reagovati ukoliko vozila ne budu uklonjena sa površine predvidjene za obležavanje rekao je Velimir Radovanović izvršni direktor u BB Termu.

U dve parking zone, crvenoj i žutoj postojaće 374 parking mesta. U crvenoj zoni automobil će moći da bude parkiran najduže dva sata dok će u žutoj zoni biti neograničeno parkiranje.

Cena parkinga u crvenoj zoni će iznositi 35 dinara sat vremena a u žutoj zoni 25 dinara po započetom satu, kaže Radovanović i dodaje da će se plaćanje parking mesta vršiti putem SMS poruke i kupovinom dnevnih karata čija će cena iznositi 120 dinara.

Mesta koja će biti obeležena i predvidjena za parkiranje nalaziće se u zonama od Opštine i zgrade Suda, preko Trga, zatim u ulicama Hadži Melentija, Rajka Tadića, Vojvode Mišića, Milana Obrenovića, Vuka Karadžića, Braće Ninčića i parking iza zgrade “konzerva“.

Prema rečima Radovanovića broj parking mesta za sada je dovoljan za funkcionisanje Parking servisa koji će poslovati u okviru JP “BB Term“ ali se nada da će kasnije biti proširenja broja parking mesta.

Naplata parkiranja u Bajinoj Bašti planirana je da počne krajem oktobra.

Ovaj članak je pročitalo 4765 posetilaca portala!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.