Hronika

U vrhu po broju poginulih traktorista

U poslednjih šest godina na teritoriji bajinobaštanske opštine poginulo je ukupno 13 osoba od kojih je sedmoro bilo traktorista, saopštili su iz Agencije za bezbednost saobraćaja.

Na teritoriji opštine Bajina Bašta najveći procenat poginulih 54%, čine upravo traktoristi, što Opštinu svrstava medju najgore u Srbiji.

Prosek poginulih traktorista od ukupnog broja poginulih licu u
saobraćaju u Republici Srbiji iznosi oko 5 %. U prošloj godini od ukupno troje poginulih lica u saobraćajnim nesrećamadvoje poginulih su bili traktoristi.

Imajući u vidu sve navedeno, Komisija za bezbednost saobraćaja opštine Bajina Bašta je predložila mere koje bi uticale na to da se ovi negativni podaci delimično ublaže. Neke od predloženih mera su nabavka zaštitnih ramova za traktore, rotacija i tabli za označavanje sporih vozila kao i održavanje edukacije za traktoriste od strane Agencije za bezbednost saobraćaja.

Jedna od preporučenih mera je i pojačana kontrola traktorista u saobraćaju od strane saobraćajne policije kako u naseljenim mestima tako i na seoskim putevima. Iz Agencije podsećaju da traktori koji učestvuju u saobraćaju na javnim putevima moraju da imaju obavljen tehnički pregled.

“Apelujemo se na traktoriste da u cilju svoje i bezbednosti drugih redovno vrše tehničke preglede, da obrate pažnju na uslove puta i konfiguraciju terena i da ne upravljaju traktorom pod dejstvom alkohola kao i da ne upravljaju traktorom pre sticanja prava na upravljanje traktorima odnosno bez dozvole“, saopštili su iz Agencije za bezbednost saobraćaja.

Ovaj članak je pročitalo 1848 posetilaca portala!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.