Akcije

U toku akcija dobrovoljnog davanja krvi

U  Sali opštine danas do 15 časova organizuje se akcija dobrovoljnog davanja krvi i s tim u vezi iz Službe za transfuziju krvi Užice pozivaju dobrovoljne davaoce da se odazovu današnjoj akciji.

Služba za transfuziju krvi Užice, u 2023. godinu ušla je sa optimalnim količinama krvi. Ove godine januarski deficit služba je prebrodila organizovanim akcijama na početku meseca, tako da su sada količine krvi na optimalnom nivou.

Prema podacima za 2022. godinu, na nivou Zlatiborskog okruga bilo je 1500 davaoca krvi više u odnosu na 2021. godinu na koju je uticala situacija sa korona virusom.

Broj jedinica krvi koji smo prikupili u prošloj godini uz malo povećanje u narednim godinama trebalo bi da zadovolji potrebe stanovnika Zlatiborskog okruga, kaže Olivera Djordjević propagator službe za transfuziju. Dodaje, da je u prošloj godini bilo dovoljno krvi za sve pacijente i da nijedan operativni program nije odložen.

“Uspeli smo da pomognemo svim pacijentima koji se leče u bolnicama u Zlatiborskom okrugu kao i u tercijalnim ustanovama u Beogradu i Kragujevcu jer smo i tamo slali krv za naše pacijente tako da možemo reći da smo zadovoljni“, kaže Djordjevićeva.

Ovaj članak je pročitalo 429 posetilaca portala!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.