HronikaPanoramaZajednica

Vanredna situacija u Okletcu, Gvoscu i drugim selima

Na sednici Štaba za vanredne situacije koja je održana večeras doneta je odluka o proglašenju vanredne situacije u selima bajinobaštanske opštine Bačevci, Okletac, Gvozdac, Rogačica, Pašina Ravan, Zarožje, Ovčinja, Kostojevići, Dub, Solotuša – Pakline i Bušinsko polje – Bušno.

Klizište u selu Dub ugrozilo je dalekovod tako da postoji bojazan da u tom delu ka Kostojevićima dodje do problema u snabdevanju električnom energijom. Ukoliko do toga dodje 1500 potrošača bi ostalo bez struje, rekao je Radomir Filipović predesnik Opštine po završetku sednice.

Kako je dalje naveo, pred nabujalim potocima nestalo je oko 13 mostova, tako da se do pojedinih domaćinstava ne može ni doći.

I dalje je najteža situacija u selu Okletac gde je u tri kuće prodrla voda dok je 12 kuća koje se nalaze uz Okletačku reku odsečeno i do njih se ne može doći jer nema prilaza tom delu. Mostići koji su služili za prelazak preko reke su nestali u nabujalom potoku, rekao je Radomir Filipović po završetku sednice štaba.

Šest kilometara puta uz Okletačku reku više ne postoji, takodje isto toliko puta uz Bačevačku reku je nestalo.

“Obraili smo se za pomoć Okružnom Štabu za vanredne situacije, kabinetu ministra odbrane i kabinetu načelnika generalštaba. Neophodna su nam tri pontonska mosta, i mi očekujemo tu pomoć kako bi rešili trenutnu situaciju“, naveo je Filipović koji je takodje rekao da je pričinjena materijalna šteta ogromna.

Ovaj članak je pročitalo 1411 posetilaca portala!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.